Veterán Jeremy Moore

Na fotografii je Jeremy Moore, veterán napoleonských válek, s manželkou. Bydlí v malém špinavém domku v East Endu a užívá si svoji penzi po odsloužení vojenských let. Nemá nedostatek a líbí se mu jeho jednoduchý a prostý život bez vzrušení. Bohužel, ač na to nevypadá, Jeremy je zřejmě nejmocnější mág v celém Londýně. Mágové proto za ním čas od času přicházejí, aby se poradili či jej požádali o pomoc. Jeremy se většinou snaží tvářit, že není doma a své soukromí si chrání složitými iluzemi. Jeho dvorek také stráží chrliči, kteří ho mají v oblibě, protože je krmí. Málokdo proklouzne jeho ochrannými opatřeními a ještě méně mágům nebo elfům se podaří Jeremyho přesvědčit, aby jim naslouchal.

Tento bývalý voják touží jen strávit zbytek života po boku své lásky z dětství, magii by nejraději pověsil na hřebík. Kouzla ale proudí jeho krví a prostupují jej tak, že jeho astrální obraz nelze rozeznat od surové kouzelné materie. Ví o všem, co se v Anglii děje a občas do dění zasáhne, pokud je země ve vážném ohrožení… vždy ale jedná ze zákulisí, aby se zástup prosebníků u jeho dveří nezvětšil.

http://1.bp.blogspot.com/_bOmMbyE0UnI/TROiFQzNwtI/AAAAAAAAAaA/h5ylqpJ9YVQ/s1600/res%2B1860_Anonyme_Un_v%2525C3%2525A9t%2525C3%2525A9ran_et_sa_femme_Ambrotype.jpg” alt=”Jeremy Moore s chotí” />

This entry was posted in Střípky. Bookmark the permalink.