Terasa Trafalgar tavern

Čtveřice dobrodruhů posedává na terase Trafalgar tavern v Londýně a čekají na pátého člena skupiny, Hoba Redthorna, který má zajistit lístky na nejbližší lodi na Kontinent. Dámy na sobě mají sice elegantní, ale cestovní oblečení a gentlemani jsou připraveni vyrazit každým okamžikem. Jdou totiž po stopách uloupených drahokamů, které zmizely z pobočky vážené antverpské společnosti, jenž se zabývá obchodem s drahými kameny. Ředitel by byl zahanben, kdyby ztráta vyšla najevo, rozhodl se proto pozdržet papírovaní a najal si „Londýnskou pětku“.

Tato pětice se specializuje na „navracení neprávoplatně zcizeného vlastnictví“ a jejich služby jsou nákladné. Mají ale velmi vysokou úspěšnost v řešení i velmi zapeklitých případů. Mají pouze jedinou podmínku – musí jít o neprávoplatně zcizený majetek, který navracejí. Jednou je jistý obchodník najal na získání náhrdelníku, který nebyl jeho. Když pravda vyšla najevo, Pětka mu zcizila zpět nejen náhrdelník (který navrátili majiteli), ale soustředili se na něj několik měsíců… za které nebohý kupčík přišel takřka na mizinu. Musel vyhlásit bankrot a zmizet v Jižní Americe, kde se skrývá pod jiným jménem.

Vlevo si vychutnává cigaretu Horace McCormick, horkokrevný Skot s rukama hbitosti mistra hodináře, druhým gentlemanem je pak William Swayne, Američan s bručounkou náturou, který hledá v Evropě svou dávno ztracenou dceru. Obě dámy jsou sestry Rockwellovy, Emily a Jane. Starší Emily (vlevo), je zdravotní sestra a je provdána za pana McCormicka, mladší Jane je pak přebornicí v motání hlav gentlemanů. Poslední člen Pětky je skřet Hob, který je mechanik a vynálezce, což je profese, kterou zdědil po otci (ano… TOM Redthornovi).

Terasa Trafalgar tavern

This entry was posted in Střípky. Bookmark the permalink.