Vlkodlak na Blatech

V okolí vsi na Blatech se již našly tři zadávené a roztrhané ovce a mezi lidmi se začaly šířit zkazky o vlkodlakovi či démonovi ve vlčí kůži, který přišel Ďáblovou roklí. Lidé ho začali vídat za měsíčných nocí, jak prochází lesy nebo lukami a začali se křižovat a zavírat dveře na závoru. Starosta poslal do Nottinghamu pro pomoc od kurie, protože zdejší vikář s tím odmítl cokoli dělat.

Toho večera, kdy do vsi dorazil zvláštní vyslanec církve v černém, nalezli u potoka chlapce s roztříštěnou hlavou. Jeho krev zbarvila níže po proudu prané prádlo dívek do šarlatova. Velebníček okamžitě vyhlásil, že ves musí Bestii ulovit a vesničané se ozbrojili vidlemi a pochodněmi. Nato vyrazili k lesu, kde byl toho večera vlk spatřen a s knězem v čele běží v jeho stopách, aby jej ubili a zbavili obec hrozby.

Celá věc je ale jakási divná. Proč zdejší vikář odmítl zasáhnout proti vlkovi, který zatím zřejmě nijak zvlášť obci neublížil? Proč se vlk nebojí obcházet vesnici a co zde hledá? Nemůže to být nějaký pán Sídhe ve vlčí kůži, který střeží své lesy? Či skutečně vlkodlak, který ale sídlí ve vsi a přes den je jedním z vesničanů? A kterým? Je náhoda, že mrtvého chlapce nalezli v den, kdy přijel cizinec v černém, jenž tvrdí, že je členem kurie? Jaktože nebyl rozsápán? Může za jeho smrt snad někdo jiný? Příliš mnoho otázek je nasnadě, zatímco rozvášněný dav běží zlynčovat vlkodlaka…

Pronásledování v lese

This entry was posted in Střípky. Bookmark the permalink.