William Burlow-Morris

Archivní fotografie Williama Burlow-Morrise (muž v buřince), uznávaného mága a člena jedné z komisí Rady Jejího Veličenstva pro věci magie. Tento čaroděj se věnoval vyhledávání mladých talentů a dětí s magií v krvi, především mezi dětmi šlechticů (za což dostával slušné platby), ale také mezi dětmi v londýnských slumech. Pomohl tak podchytit několik velkých talentů, které by jinak buď nebyly nikdy objeveny (a zemřely by na ulici)… nebo v případě samovolného probuzení jejich moci, by mohly vypálit celou čtvrť.

Na této fotografii pózuje s několika dětmi, čtvrté z nich zleva (pod Burlow-Morrisem) je pak „Zrzavá Ruby“, dnes známá jako lady Ruby Smitshonová – jedna z nejlepších londýnských čarodějek současnosti. I na této fotografii má svůj typický, mírně „skřítkovský“ úsměv, který je pro ni charakteristický a který vede mnoho lidí k víře, že alespoň jeden z jejích rodičů nebo prarodičů byl některý ze Sídhe. Ruby vyrůstala na ulici jako sirotek, takže pravdu se zřejmě již nedozvíme. Jen málo z jejích klientů dnes tuší, že tato dáma (sňatkem s dnes již zesnulým lodrem Smitshonem získala kromě titulu i solidní jmění) vyrůstala v špinavých uličkách londýnského slumu.

William Burlow-Morris nedávno zmizel beze stopy. Mezi mágy se povídá, že „jeho děti“ se spojily ve snaze získat o něm jakékoli informace a kdokoli, komu by se to podařilo, čekala by jej velká odměna.

This entry was posted in Střípky. Bookmark the permalink.